Kjell Viig

Søndag 28. mai:

Oslo - København

Jeg hadde forventet meg en dramatisk togtur med stengt tunnelløp på Follobanen. 

Men toget gikk når det skulle og som det skulle.
Det er fint å komme raskt frem, men å bli snytt for den vakre utsikten mot Oslofjorden gir togreisen en attraksjon mindre. Ikke minst for våre gjester som ankommer Oslo for første gang.
Toget ankom altså Öxnered til korrekt tid. 
Hva er det med Öxnered? 

Kjell koser seg på toget

Vel, det ble bytte i Göteborg, vognbytte i Malmö og litt forsinkelse inn til København hvor jeg tok inn på et hotell rett ved siden av stasjonen. Og i restauranten ved siden av satt Siri fra Schola Cantorum. Kinamat ble fortært og gode ord ble utvekslet. En fin start på reisen.

Siri og Kjell fra Schola Cantorum 90- tall

Men selv om lykken fortsatt dominerte mitt sinn, kom det en snev av fortvilelse over meg når jeg oppdaget at jeg hadde glemt kofferten på toget. Det var pinse og stengt, også på hittegodskontorene, men jeg bestemte meg for å reise videre og håpe på ettersendelse. Så ble det litt dramatikk likevel. Jeg valgte å se lyst på det, for slikt skal ikke ødelegge turen. Jeg hadde tilstrekkelig i pose og sekk til å klare meg til butikker åpnet igjen.