Kjell Viig

Tirsdag 25. juni

Fra Dortmund til Wittenberg

Farvel med mitt vertskap og U-Bahn til Hauptbahnhof. Reisens mål var Wittenberg, og enkleste togrute var via Berlin.
Selvsagt oppsto det forsinkelse underveis, men snaue 5 minutters overgang på samme plattform i Berlin Spandau var mer enn tilstrekkelig. Jeg ankom Wittenberg omtrent i rute kl. 13:10 og trasket mine modige 25 minutter i økende varme til mitt hotell.

Pension im Adventhaus

Hotellet var koselig, med vennlig betjening og et flott rom med alt man trenger. Rent sengetøy, bad og dusj. Prisen var så lav at jeg hadde forventet med dårligere saker. Små steder i Øst-Tyskland ser ut til å være ganske beskjedne i sine hotellpriser.
Etter installasjon var målet å hilse på gamle Martin Luther. Etter en fin tur gjennom en park åpenbarte seg den mektige slottskirken der hans teser ble hengt opp. Den var flott både inn- og utvendig.

Slik fremstilles Luthers teser i dag
Slottskirken von aussen

Etter slottskirken var jeg en tur i Stadtkirche
Siden oppdateres, det gjør også kommende dager