Kjell Viig

Torsdag 20. juni

København - Hamburg - Bremen

Jeg forlot mitt hostel som lå rett over veien for Hovedbanegården i god tid. Tok meg en kaffe, pratet med en hyggelig dame fra USA og entret mitt tog for å avslutte «Mjølkeruta» fra Oslo til Hamburg.

Ingen dramatikk underveis. Jeg byttet til et bedre sete og hadde en behagelig reise til Hamburg. Toget var heldigvis i rute inn til Hauptbahnhof, for der var overgangen bare 9 minutter. I folkekaoset på stasjonen var det bare tiden og veien, men jeg rakk regionaltoget til Bremen.
Det jeg fikk med meg fra Hamburg i denne omgangen var den folkemengden på plattformene og et lite tilbakeblikk på byen jeg forlot i huj og hast.

I Bremen ble jeg instruert av min gode venn Ulli (Ulrike) til å bytte til et lokaltog (fortsatt med gyldig interrailbillett) til området der hun bor. Der møtte hun meg og jeg hadde en hyggelig kveld med middag og tur i nærområdet.

Bremen er til tross for at det ligger inni landet en havneby. Elven Weser er som en fjord der skip kan komme til og fra. Havneområdene er, som i Oslo, i forvandling, og her ser dere den lokale Bjørvika. Ikke fullt så livlig som varianten i Oslo.Området var ellers fint med blanding av gamle havneanlegg og boligområdet uberørt av siste krig. Ulli bor i et slags rekkehus som ble opprettet i 1918. På hennes blomsterrike balkong inn mot «Hinterhof» avsluttet vi kvelden sammen med hennes hyggelige samboer Werner.