Kjell Viig

24. juli:

På villspor til Stockholm

De som er kjent med togruten til Stockholm vet at den går via Karlstad og deretter noe lenger sør enn her

Min interrailbillett gjaldt for 15 reisedager i løpet av to måneder. Ved hjemkomst til Oslo var det fortsatt 2 reisedøgn igjen som måtte brukes opp innen 28. juli. 

Jeg ville være en dårlig interrailer om jeg ikke utnyttet billetten fullt ut, og med to døgns reise og kort tid igjen var Stockholm et naturlig valg. 

Det er mye arbeid på linjene om sommeren, og Sverige er intet unntak i så måte. SJ, som opererer Oslo-Stockholm kunne likevel tilby tog hele strekningen to ganger i døgnet. Dog på gamle villspor i en nordligere rute enn den vanlige via Karlstad. I stedet for Vänern fikk jeg dermed beskue en rekke mindre sjøer og omtrent like mange trær som de man vanligvis blir tilbudt på ordinær rute. 

Klar til avgang med SJ

Jeg hadde en hyggelig tur med en gammel svensk hippie ved min side og noen reiseglade nordmenn over gangen. Jeg har valgt ut Eskilstuna som favorittmotiv på reisen. 

Stockholm Centralstasjon er en romslig bygning
Flott skue fra Centralstasjonen mot S:ta Clara kyrkan
Etter litt fomling fant jeg fram til Comfort hotel Xpress Stockholm Central. Foto: Stockholmhotel.se

Etter å ha installert meg på et helt greit hotell, vandret jeg en liten tur rundt i stan, med hovedvekt på den gamla. 

Fra Vasabron
Stortorget, Gamla Stan
Köttbullar er et must, her på Restaurgang Tre Valv på Järntorget
Her fikk jeg selskap av et hyggelig sveitisk par

Etter en lang reise, litt sightseeing og et godt måltid var det i grunn greit å hive seg i dobbeltenga, hvor jeg måtte krype over den andre halvparten for å lukke Stockholm ute.