Kjell Viig

Søndag 18. juni:

Lüchow - Veddinge bakker

Farvel for denne gang
Ulli og jeg tok buss sammen første etappe

Med knapp margin fra buss til tog, skilte vi lag på Uelzen stasjon. Denne er designet av Friedensreich Hundertwasser. Her er mange detaljer utformet i kunstnerens kjente stil og togsporene heter selvsagt «Hundertundeins» «Hundertundzwei» osv. 
Ulli reiste til Bremen, mens jeg fuhr nach Hamburg. 

Da jeg ankom Hamburg var jeg usikker på hvordan jeg skulle komme meg videre mot Danmark. «Hurtigrutene» krever plassbillett og i følge Deutsche Bahn og Danske statsbaner var plassbilletter utilgjengelige. Lett å tolke som utsolgt. På Hamburg Hauptbahnhof opplyste de at det var mulig først langt ut på kvelden, men mitt mål var å prøve å nå Nord-Sjælland i løpet av dagen. Da var det bare å kaste seg på første lokaltog til Flensburg og se hva jeg kunne få til av videre transport derfra. I Flensburg er jeg tidligere blitt tvangsforlyttet over i buss  grunnet manglende plassreservasjon, så mine anelser var bange. 

Rendensburger Hochbrücke - Schleswig

Men toget videre mot Fredericia hadde mange ledige plasser og jeg erfarte etter hvert at plassbillettsystemet i Danmark var nede for telling. En fordel for en som ikke er i besittelse av slike, for nå kunne jeg sette meg hvor som helst. 
Dagens reiserute ble dermed slik:

Omdiskutert solcellepark nær Haderslev

Lüchow 09:56 – Uelzen 10:55 (buss)

Uelzen 11:01 – Hamburg 12:07

Hamburg 12:43 – Flenzburg 14:40

Flenzburg 14:48 – Fredericia 16:14

Fredericia 16:23 – Ringsted 18:00

Ringsted 18:52 – Roskilde 19:07

Roskilde 19:08 – Asnæs 20:00

I Roskilde ankom jeg samtidig med neste togs avgang, men med et gepardsprang over til annen plattform klarte jeg å slenge meg på toget, viss fører ikke hadde til hensikt å vente på passasjerer i overgangsalderen.  

Lokaltoget mellom Roskilde og Asnes

Vel fremme i Asnes ble jeg plukket opp av min kjære fetter Kristian og vi reiste  til hytta hans i Veddinge bakker. Disse bakkene ligger nær Sjællands odde med utsikt vestover mot Jylland på en klar dag. På en uklar dag blir solnedgangen vakker.

 

Kvelden ble avsluttet med et hyggelig måltid med fetteren og hans kone Lisbeth.