Kjell Viig

Mandag 19. juni:

En luftetur over Midt-Sjælland

Reiserute Fjenneslev - Kalundborg - Fjenneslev

Kristian er en høytsvevende fetter. I i tillegg til å ha vært profesjonell hornist,nå organist og korleder, er han også en dyktig både sveve- og motorflyver. Han inviterte/utfordret meg til en liten himmeltur. I utgangspunktet med seilfly, men på grunn av mangel på opptrekkere, denne gang med selvdrevet toseters motorfly. Spennende nok for en som var vant til å farte langs bakken.    

Midtsjællands Sveveflyveklubb, Fjenneslev

Etter god, dansk morgenmad kjørte vi en drøy times tur sørover til Midtsjælland, nærmere bestemt Fjenneslev som ligger omtrent midtveis mellom Ringsted og Slagelse. Der befinner seg klubben for disse dristige kvinder og mænd i de farlige fly, som kan sveve både med og uten motorkraft. 

Aerospool WT9 Dynamic er et slovakisk én-motors, monoplan, to-seter, lavvinget mikrofly

Selv en liten flytur krever grundige forberedelser. Her studeres kart, værforhold sjekkes og flyet må klareres. Og så er vi ready for take-off. 

Storebæltsbroen
Kjell trives også i luften

Jeg hadde noen små sommfugler i magen før vi lettet, men som dere ser av bildet, dette var bare gøy. Vi fløy via Storebælt opp til Kalundborg, av den eldre garde kjent som radiosender på langbølgen. Der tok vi en liten pause, åt niste og ventet på at regnbygen skulle passere. På siste etappe fikk jeg lov å holde i spaken og styre flyet. Det var ikke store bevegelsene som skulle til før jeg var i ferd med å endre kursen mer enn anbefalt, men førstepiloten var en god instruktør og hadde full kontroll. I høreklokkene kommuniserte vi med hverandre og med flyveledere som brø seg om både store og små i luftrommet. Alt i alt en ny og spennende opplevelse!

Etter å ha satt flyet pent på plass dro vi tilbake til Veddinge bakker og nøt siste kveld i Danmark med familiær hygge og god dansk mat på bordet.  

Siste solnedgang på denne turen