Kjell Viig

Lørdag 10. juni:

Roma - Paris

Etter frokost på hotellet sjekket jeg ut og gikk den korte veien til Romas sentralstasjon, Termini.  Da var jeg igjen på sporet med avgang kl. 09:25. Foran meg lå en  lang reisedag,  i første omgang i retning Milano. 

Stazione di Milano Centrale er hovedjernbanestasjonen i Milano og er den største jernbanestasjonen i Europa i volum. Stasjonen er en endestasjon og ligger i den nordlige enden av Milano sentrum.

I Milano ble avgangen ganske forsinket da det ut av toget veltet en mengde fotballsupportere, sannsynligvis sympatisører med Inter som skulle spille Mesterligafinale mot Manchester City. Kampen skulle vel sees på skjermer siden den ikke skulle foregå i der til bys. Inter tapte kampen og jeg tapte tid og ble nervøs for at jeg ikke ville rekke overgang til nytt tog i Zürich.

På vei mot Zürich: Vierwaldstättersee

Underveis studerte jeg alternative ruter og fant ut at jeg i Basel likevel kunne rekke planlagt tog videre til Strasbourg. Dette ble ikke nødvendig da den sveitsiske togføreren satte klampen i bånn og kom frem til rett tid.

Så var det heldigvis uproblematisk å komme seg over på et lokalt tog videre til Basel hvor jeg hadde rimelig god tid til overgang til neste tog. 

Ter-tog (Transport Express Regional) krever ikke plassbillett, og det var ikke noe problem å finne et godt sete på den drøye timelange turen til Strasbourg.

Yawen og Junyi jeg møtte på Svalbard julen 2021

Siste tog denne dagen gikk således til Paris Est. Dette var et TGV- tog som er Frankrikes stolthet på linjene, i likhet med ICE i Tyskland og Shinkansen i Japan. Her går det unna! Det var kun ledig på første klasse, noe som kanskje er  mer behagelig, men også noe kjedeligere. 
Dermed kom jeg til avtalt tid til Paris hvor jeg hadde en avtale på restauranten 

大吃二喝 (B&B L’EST) 

En hyggelig avslutning på en lang reisedag. Etterpå var det bare å traske bort til hotellet «New Hôtel Gare du Nord», et greit hotell i et småskummelt område.