Kjell Viig

Søndag 11. juni:

Paris - Aachen

Jeg kom meg trygt frem til Gare du Nord, som har en terminal for tog østover, og en  mot London St. Pancras. Min reise gikk østover mot Tyskland og Aachen. 

Hovedhallen, tog i østlig retning
Kø til Eurostar mot London

Å velge bort et dyrt og fullbooket Thalys-tog byr på sjarmerende detaljer for de som har god tid. Det var tilsynelatende fullbooket fra Paris Nord til Aachen, så jeg fikk hjelp av Railplanners filter «No seat reservation (required)». Da fikk jeg forslag om ny personlig rekord i antall tog på en relativt kort strekning: Paris Nord -> Saint Quentin 

-> Lille Flandres -> Tournai -> Brüssel Midi -> Welkenraedt og til slutt til  Aachen.

Her er noen bilder fra turen, med hovedvekt på Lille, en sjarmerende by jeg fikk tid til å vandre litt rundt i. (klikk gjerne på bildene og blad)