Kjell Viig

Mandag 5. juni:

Siena - Napoli

Da var jeg igjen på sporet i egen regi. Ruten var enkel: lokaltog til Firenze hvor jeg hoppet på ekspress helt til Napoli. 

Farvel med Toscansk landskap sett fra Siena
Litt natur på vei mot Napoli

Jeg har en tendens til å bestille hotell nær jernbanestasjonene. Det er praktisk både ved ankomst og avreise. Jeg ble en smule skeptisk når hotellet så ut til å være en leilighet i en noe slitt, gammel oppgang. 
Men «leiligheten» var bra, med hyggelige folk på innsiden og rommet helt strøkent. Til og med en balkong med ustikt ut over «Jernbanetorvet» 

Utsikt over Piazza Garibaldi

Så ble det en tur på byen, fortrinnsvis i området «Centro Storico». Napoli er en by hvor det advares mot enkelte strøk. Jeg slet litt med å finne et hyggelig utested, for mange var i ferd med å stenge. Til slutt fant jeg en pizzarestaurant med en utvannet rødvin på menyen. Biffen på bildet nedenfor er egentlig fra dagen derpå. Og i den restauranten smakte både fast og flytende utmerket. 
Her er noen bilder fra Centro Storico