Kjell Viig

Torsdag 1. juni:

Wien - Siena

I dag var det farvel med mitt hyggelige vertskap, Aliona og hennes familie. Foran meg lå en reise på ca. 14 timer fordelt på 4 tog. Etappene var fra Wien, med togbytte i «Innsbruck (ich muss dich lassen…»), gjennom Brennerpasset til Verona. Derfra videre til Firenze hvor jeg til slutt byttet til et lokaltog (skinnebuss) til Siena. Alle disse mellomstasjonene ville være verd sine dypdykk, men jeg unnskylder meg med at jeg har opplevd flere av dem før, og målet denne gang var Siena.
Reisen gikk således problemfritt, men jeg fikk ikke så god ustiskt fra midtgangplass når vi passerte grensen ved Brenner/Brennero og ned gjennom Brennerpasset. Selv om det var vanskelig å ta bilder befinner det seg mye fint i hukommelsen og sjela, som ikke helt lar seg gjengi visuelt. Håper dog mine ord og det jeg har av illustrasjoner maner frem ett og annet inntrykk.

Wien Hauptbahnhof, klar for den lange reisen
Innsbruck, ikke mye tid til å se meg om, men fine fjell i syningom
Jeg klarte ikke å ta godt bilde fra Brennerpasset, men har lånt et her av Expedia
Verona Porta Nuova. Dette er neppe det dere vil se fra Verona, men det var det jeg så.
Kort opphold i Firenze, her fikk jeg i alle fall øye på Duomo og Santa Maria Novella
Så til slutt, endelig Siena der Synne og Einar ventet på meg på "Enoteka i Terzi". Tilfeldig at de var i Siena akkurat nå.