Kjell Viig

Fredag 2. juni:

Siena

Siena er en by i sentrum av den italienske regionen Toscana. Byen var en egen bystat til den ble erobret av hertugdømmet Firenze under Cosimo I de’ Medici, fra 1569 storhertug av Toscana. Den regnes av mange som en av de vakreste byene i Toscana og i Italia overhodet. Byen har 54 066 innbyggere.

Siena er blant annet kjent for «Palio», et hestekappløp som holdes to ganger hvert år (2. juli og 16. august) på torget Piazza del Campo midt i byen. I dag var byen preget av hundrevis av syklister som deltok på en slags «Toscana rundt»-tur.

I 1995 ble Sienas historiske sentrum ført opp på UNESCOs verdensarvsliste.

Byens fotballag heter AC Siena og spiller per 2024 i Serie B.

Innledningen til James Bond-filmen Quantum of Solace ble spilt inn i byen.

Jeg brukte første del av dagen til en blanding av nytelse og ytelse. Ytelsen besto i å få kjøpt nødvendige ting som ble etterlatt i min koffert på toget i København (som nå var funnet, men ikke lot seg ettersende). 
Når det var unnagjort fortsatte nytelsen i form av besiktigelse av denne vakre byen samt teste de kulinariske tilbud.

Flere inntrykk fra Piazza del Campo, Duomo og Siena