Kjell Viig

Onsdag 31. mai:

en dag i Wien

Stephansdomen, dog ikke med Stephan i forgrunnen.

I dag var det bytur, først forbi Stephansdomen som naturlig nok ligger på Stephansplatz (eller kanskje det omvendte er naturlig). Den er Wiens romersk-katolske domkirke. Kirken er viet til Stefanus, som regnes som «den første martyr». 

Joseph Haydn var engang korgutt her, så det ble nok et kort møte med musikkhistorien.
Målet for turen var imidlertid å finne en hyggelig café som kunne tilfredsstille mor og to til tider svært livlige barn med deres gjest på slep. Valget falt på Kurkonditorei Oberlaa. Min vertinne foretrakk denne fremfor den mer berømte Café Sacher som i høy grad er preget av turistmagnetisme. Oberlaa hadde i god wienerstil et godt utvalg i fargerike og velsmakende kaker. Barn, mor og gjest forlot stedet med tilfredshet i sinn og godsmak innenfor munnviigene. 

Kurkonditorei Oberlaa
Kjells nytelse

Om kvelden ble jeg invitert til konsert i Karlskirche hvor Aliona spilte med et lite barokkorkester. Dette var en slags underholdende vri på kjent musikk med Vivaldis årstider i fokus. Aliona innesto ikke helt for ideen, men noen ganger må en musiker se seg nødt til å ta hensyn til inntektene. 

Kirken var fin, musikerne flinke og innimellom glitret originale Vivaldi med sitt nærvær. 

Karlskirche von aussen
von innen